Despre Sibiu

Sibiul este locul ideal pentru desfășurarea unui Congres Medical.

Despre Sibiu

Sibiul este un oraș cu o bogată istorie și cultură, situat în inima Transilvaniei. Recunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și atmosfera sa vibrantă, Sibiul este locul ideal pentru desfășurarea unui Congres Medical.

Desemnat Capitală Culturală Europeană în 2007, orașul oferă participanților la congres oportunitatea de a descoperi un mix unic de tradiție și modernitate. De la străzile pitorești ale centrului istoric, patrimoniu UNESCO, până la muzeele și galeriile de artă contemporană. Sibiu este un loc de inspirație și reflecție.

Participanții se vor bucura de ospitalitatea renumită a sibienilor, precum și de deliciile culinare specifice zonei. În pauzele dintre sesiunile științifice sau la finalul zilei, vă încurajăm să explorați Piața Mare, Podul Mincinoşilor, Pasajul Scărilor, sau să vă relaxați într-unul dintre numeroasele parcuri verzi ale orașului.

Suntem onorați să vă avem alături și sperăm ca această experiență să fie una memorabilă, atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Vă așteptăm cu drag la Sibiu!

Știați că...

  • Sibiu a fost desemnat “Al 8-lea cel mai idilic oraș de locuit din Europa” de către Forbes, datorită atmosferei sale unice și a frumuseții sale arhitecturale.
  • Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, fiind al treilea ca mărime în Europa, după Festivalul de la Avignon și Edinburgh International Festival.
  • Podul Minciunoșilor din Sibiu, cel mai vechi pod de fier din România, este un simbol al orașului. Construit în 1859 pentru a înlocui un vechi pod de lemn, acesta este înconjurat de legende care spun că oricine ar minți și ar încerca să treacă podul, ar muri instantaneu.
  • Muzeul Brukenthal, situat în Piața Mare, este primul muzeu românesc și cel mai vechi muzeu din Europa Centrală și de Est. Este o destinație esențială pentru iubitorii de artă și istorie, oferind o colecție impresionantă de opere de artă și exponate valoroase.
  • Pasajul Scărilor, unul dintre cele mai pitorești locuri din Sibiu, leagă Orașul de Sus de Orașul de Jos și datează din secolul al XIII-lea. Acesta include și cel mai vechi restaurant din România, Butoiul de Aur, oferind vizitatorilor o incursiune în istoria locală.
  • Un loc fascinant din apropierea Sibiului este Ocna Sibiului, unde vechile mine de sare au fost transformate în lacuri sărate folosite pentru băi terapeutice. Priveliștea ciudată a lacurilor, asemănătoare cu mici cratere vulcanice, atrage numeroși vizitatori.
  • Bisericile fortificate, datând din secolele XII-XVI, sunt caracteristice pentru regiunea Sibiului. Șapte dintre acestea, inclusiv Biertan și Viscri, sunt incluse în patrimoniul UNESCO, oferind o privire unică asupra istoriei și arhitecturii medievale.
Sibiu City Hall and Baroque Jesuit Church in Piata Mare (Great Square) at night, Transylvania, Roman
The Bridge of Lies in the center of Sibiu
X